Marketing voor restaurants

Laten we beginnen met dat marketing meer is dan alleen Facebook. Sterker nog, in het algemeen is Facebook slechts een klein onderdeel dat ergens diep in je marketing strategie verstopt zit. Marketing is namelijk een enorm uitgebreid begrip. In het kort komt het er op neer dat Marketing alles is waarmee je ervoor zorgt dat jouw producten of diensten verkocht worden en dus alles dat ervoor zorgt dat jouw restaurant meer omzet realiseert. Daaronder valt dus inderdaad een Facebook post maar bijvoorbeeld ook je prijszetting en soort gerechten. Naast algemene marketing zijn er nog specifieke sub-groepen zoals Digitale Marketing, Social Media Marketing en Content Marketing.

Zonder marketing zou je met een blinddoek om aan het stuur van jouw restaurant zitten. Om het brede begrip te beperken worden de 4 p’s vaak gebruikt als uitgangspunt.

 • Product:
  Hieronder vallen natuurlijk jouw gerechten maar ook de stijl van jouw service en hoe deze twee aansluiten of de wensen en behoeften van de gast.
 • Plaats:
  Niet alleen de omgeving van jouw restaurant maar ook de plaatsing van distributie kanalen om jouw doelgroep te bereiken.
 • Prijs:
  Passen je prijzen bij je doelgroep, merk en omgeving? Dit kan bepalend zijn voor je succes, of de prijzen nou hoog of laag horen te liggen. 
 • Promotie:
  Daar komt natuurlijk onder andere Facebook bij kijken maar ook advertenties, flyers en andere manieren van promotie.

Het is dus belangrijk om na te denken bij alles wat je doet en zorg ervoor dat alles op elkaar aansluit. Helaas missen veel restaurants nog een sterke marketing strategie. Ook worden marketing kosten gezien als nutteloze uitgaven die je liever in je portemonnee houdt. Maar een succesvol marketingplan is een investering waarbij je voor elke uitgegeven euro meer geld terugkrijgt.

Wij zijn gespecialiseerd in Restaurant Marketing en begrijpen dus precies wat belangrijk is bij marketing voor restaurants. Neem gerust contact met ons op, dan komen we kosteloos en vrijblijven langs!

Wat kunnen we voor je doen?

Neem contact met ons op voor een kosteloos en vrijblijvend gesprek.

Waar kunnen we je mee helpen?